Frakt & Returer

Frakt & Returer

Leveranstid:
Normalt skickas varorna samma arbetsdag(1)om beställningen sker före kl.14:00efter bekräftelsen av godkänd beställning.
Under högsäsong eller semestertider kan leveranstiden bli något längre.

Transportsätt:
Vi använder oss av PostNord och DHLs tjänst (Service Point), om inte annat är överenskommet. Försändelser med PostNord levereras direkt i brevlådan eller lämnas vid ytterdörren. Om du vill hämta ut ditt paket hos ett ombud rekommenderar vi att välja DHL som fraktalternativ.

Om du bor i närheten och vill hämta dina varor i butiken, behöver du ändå välja och betala för ett fraktalternativ för att genomföra din beställning. Vi återbetalar fraktavgiften via ditt betalsätt när du hämtar dina varor. Skriv i meddelanderutan att du vill hämta i butik.

Fraktavgift (inkl- emballagekostnad, arbetskostnad osv.):(2)
Inom Sverige: En enhetsfrakt på 29 kr tas ut för sändelse upp till 100g, därefter 49 kr DHL / 59 kr Postnord, upp till 0.5kg. För sändelser mellan 0.5kg och 3kg tillkommer 20 kr. På  paket över 3kg tas en stigande fraktavgift ut, efter vikt(3). Undantag kan gälla vid speciella erbjudanden. Paket som väger 2 kg eller mer skickas alltid med DHL.
Ingen fraktavgift tas ut för produktbeställningar över 599 kr (exkl. ev kuponger).

Utanför Sverige: För utlandsbeställning kan en extra utlandsporto/hanteringsavgift tillkomma beroende på vikt. Obs! Kunder som bor utanför EU kan få betala tull och moms vid införsel av varor från Sverige.

Reklamationer:
Skulle ett fel uppstå på en vara är vi angelägna om att du meddelar det så snart som möjligt, så felet kan granskas och ev rättas till, enligt konsumetköplagen.

Transportskador:
Vid hämtning/direktleverans, ska synlig skada på sändelse eller misstänkt skada på varor i sändelse, granskas på uthämtnings/leveransplatsen och  anmälas omedelbart till transportören och därefter till Amuletten. Skador som upptäcks senare dvs. vid uppackning av varor hemma, ska inom sju dagar av avhämtnings/leverans-datum anmälas på följande sätt:

  • vid paketsändelse först till transportören och därefter till Amuletten.
  • vid brevsändelse till Amuletten direkt.

Returer:
Ångerrätt: Sker enligt distansavtalslagen: Inom 14 dagar, packa returvaran väl och återsänd den i oskadat skick och i originalförpackning (Obs! Inte mot postförskott eller efterkrav). Bifoga gärna en returorsak. När en vara returneras till oss står du som kund för returkostnaden. Returvara mottagen i oskadat skick återbetalas enligt 'Återbetalning &  Kreditering' under köpvillkor. OBS! Ingen returrätt på CD/DVD-skivor, böcker och öppnade kortlekar.

Garantiärenden eller fellevererade varor: Kontakta butiken för instruktioner. Vid retur: packa varan väl och återsänd den i oskadat skick och i originalförpackning (Obs! Inte mot postförskott eller efterkrav). Bifoga ordernummer och en felbeskrivning/returorsak. Eventuell ersättningsleverans sker naturligtvis helt utan kostnad för kunden. Butiken ersätter fraktkostnader enl. överenskommelse.


Bytesrätt: Vi har ingen bytesrätt på böcker, CD/DVD-skivor. Ej heller på kortlekar där förpackningen öppnats.

Obs!  Vid outlöst sändelse, debiteras kunden för fraktens faktiska kostnad, samt en administrationsavgift på 195 kr plus eventuella transaktionsavgifter och skador.

Export:
Order levereras normalt till adress inom Sverige, Norge, Finland och Danmark. För andra länder ber vi er kontakta butiken.

Miljö:
Vi återanvänder packningsmaterial så mycket som möjligt, om inte kunden meddelat oss annat..

Kontakt:
[email protected]

(1) Undantag kan förekomma, beroende på lagerstatus.
(2) Den estimerade totalvikten av varor och emballage tillsammans.
(3) Val av fraktbolag med andra fraktavgifter, kan förekomma.


Amuletten  ® Etab. 2002 är ett registrerat företag. BG: 5596-2757
(Kopiering, eftertryck m.m. av nätbutikens texter och bilder är förbjudet.)